Reed Krakoff lämnar tränare för att fokusera på sitt eget varumärke – vad är nästa för båda varumärkena?

Under de senaste årstiderna har Coachs lädervaruutbud blivit en kraft som ska räknas med. Visst, varumärket har länge varit populärt för sina rimligt prissatta handväskor och logotäckade tillbehör, men som sent har dess läderspel varit så på-punkt att jag inte ens kan börja räkna upp de tider jag har hört folk säga , “Jag är vanligtvis inte en tränare, men jag skulle döda för att ha den här väskan.” Nu ser det ut som båda männen som medförde den uppåtgående banan lämnar företaget. Igår rapporterade kvinnors slitage dagligen att Reed Krakoff skulle lämna sitt inlägg som president och chefskreativ chef för tränare i mitten av 2014; Ordförande och VD Lew Frankfort hade tidigare meddelat sin början av 2014 avresa. Så vad är det för Krakoff, och kan coach behålla sin nuvarande moment utan chefer som krediteras med att skapa det?

När du överväger den omedelbara träffstatusen för Krakoffs eponymiska linje, kanske hans avvikelse från dagligt engagemang vid tränare (han spelar rollen som konsult hos företaget tills hans officiella sändning) inte är så chockerande som det först verkar. Reed Krakoff är nu ett fullfjädrat varumärke till sig, och WWD rapporterar att Krakoffs utgång från tränare sägs vara till stor del orsakad av sin önskan att spendera mer tid att utveckla sitt eget företag till en internationellt känd källa till lyxvaror, inklusive tillägg av en mäns företag. Krakoff verkar verkligen ha gott om utrymme att växa.

Det verkar också som Krakoff, varumärket, kommer sannolikt inte att fortsätta att växa inom tränare, som för närvarande äger det. Bland de alternativ som tränare har nämnt säljer företaget till en investerare som skulle hålla reed som varumärkets kreativa muskel, och med framgången att Reeds varumärke har haft hittills, är det svårt att tänka på att RK inte har gott om av företagsförvaltare som har samma öga på expansion som Krakoff gör.

Det, naturligtvis lämnar tränare. Märket har redan en VD i vingarna för att ersätta Frankfort men söker fortfarande Krakoffs kreativa arv, så det är svårt att spekulera på vad som kan komma bredvid företagets väskor. Med tillbehörs divisionens starka prestanda som sent, trodde man, det är osannolikt att det är ett dramatiskt skifte. Som kund, vad hoppas du att se från varumärket framåt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

WAC-händelseWAC-händelse

Inbäddat i hjärtat av Chicago, var det vår första privata show på Downtown Women’s Athletic Club. Denna klubb skapades specifikt av damer, för damer och är en av de mest